I Dzień:
Zajęcia edukacyjne
Przepisy prawne dotyczące sprzedaży bezpośredniej rolno-spożywczych produktów z gospodarstwa rolnych w tym produktów pochodzenia zwierzęcego, produktów roślinnych
Uwarunkowania prowadzenia przez rolników sprzedaży
Produkt lokalny, tradycyjny, regionalny, ekologiczny
Wytwarzanie produktów o tradycyjnym charakterze
Wymogi higieniczno-sanitarne.
Regulacje prawne w zakresie rozliczeń podatkowych.
Zasady etykietowania produktów wytworzonych w gospodarstwie rolnym.
Rejestracja produktu lokalnego.
Promocja i sprzedaż produktu
II Dzień:
Wizyta studyjna w inkubatorze sprzedaży bezpośredniej prowadzonym przez Stowarzyszenie
Grupa Odrolnika, Rzuchowa 1, 33-114 Rzuchowa oraz w Centrum Produktu Lokalnego Rzuchowa, Rzuchowa 1a, 33-114 Rzuchowa. Zajęcia terenowe w inkubatorze przedsiębiorczości.
Grupa docelowa projektu – przedsiębiorcy, których siedziba mieści się na obszarze objętym LSR. W przypadku wolnych miejsc do projektu zakwalifikowane zostaną osoby zamieszkałe na obszarze objętym Lokalną Strategią Rozwoju tj. jednej z gmin :Dęblin, Ryki, Stężyca, Kłoczew, Ułęż, Nowodwór według kolejności złożenia kompletnej deklaracji uczestnictwa.
Zasady rekrutacji:
Limit miejsc – 20 uczestników zakwalifikowanych przez LGD.
Zgłoszenia przyjmujemy w dni robocze do dnia 18 czerwca 2019 r. w biurze LGD w Rykach przy ul. Żytniej 8 w godzinach od 8.00 – 16.00.