Targi EuroGastro to najważniejsze branżowe wydarzenie w Polsce, które przyciąga właścicieli i managerów restauracji, hoteli, barów i kawiarni, a także szefów kuchni, barmanów czy baristów. Dla wszystkich związanych z gastronomią jest to okazja do zapoznania się z: kompleksową ofertą dotyczącą branży; rozmów z partnerami handlowymi oraz poszerzenia wiedzy.
Podczas EuroGastro zaprezentowali się producenci i dostawcy najwyższej jakości wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoriów dla gastronomii czy sprzętu cateringowego. Można było się zapoznać z szerokim wachlarzem elementów wyposażenia sal restauracyjnych i barów. Na targach odbywały się pokazy kulinarne i konkursy organizowane przez mistrzów kuchni. Tradycyjnie adepci sztuki kulinarnej zmierzyli się w konkursie "Kulinarny talent" organizowanym przez Roberta Sowę, a miłośnicy dań śródziemnomorskich wzięli udział w 11. Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidasa.